Motion i Kista

Motionerar du kring Ärvinge? Webbgruppen blir glad om du har ytterligare förslag till motion som vi kan lägga upp på den här sidan. Hör av dig.

Terräng

I Ursviksskogen finns flera välpreparerade motionsslingor. De på 2,5 km och 5 km är båda belysta. För den långdistanssugne finns ett spår på 10 km och det riktigt utmanande på 15km.

Slingorna utgår från Ursviks motionsgård som ligger nära Hallonbergens T-bana, men det går lika bra att starta i från norr. Gå förbi Kista Ängar 3 ned till Igelbäcken, följ den under vägen till vänster och vidare över det förvuxna fältet. Det spår du då hamnar på är 5 km.

Skogen rymmer också andra aktiviteter som till exempel ett preparerat skidspår vintertid, mountainbikespår, orienteringkontroller (Veckans bana och Naturpasset) och ridstigar.

Besök för mer information:
Naturen i Stockholms län
Sundbyberg IK Skidor
Sundbyberg IK Orientering

Gym och motionsanläggningar

I samband med nybyggnationen kring Kista Science Tower och Kista Entré har vi fått nära till två stora motionsanläggningar. SATS har öppnat på bottenplan i Kista Science Tower. I augusti inviger också Friskis&Svettis sin hittills största lokal i Stockholm. De flyttar in i Kista Entré, hitom centrum från Kista Ängar sett.

Besök för mer information:
Actic Kista
Friskis & Svettis
SATS
World Class

Badminton och Squash

Kista har en stor och fin rackethall med tio badmintonbanor, 4 squashbanor och en racqetballbana. Hallen ligger norr om Kista centrum.

Besök för mer information:
Kista racketcenter